Itthon » Kék fény

Szentegyházi fatolvajfogás: a pisztolyokat is bevetették (videóval frissítve)

Filmbe illő tolvajfogást hajtottak végre a szentegyházi rendőrök és az erdőtulajdonosok. A maszkosok is kiszálltak. Ismét nagy hal akadt a horogra.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
traktorbaleset2

Agyonnyomta a traktor kereke

A kerék alá szorult egy negyven éves munkás, aki a...
elkobzottfenyok

Huszonnégy fenyőt már elkoboztak

Több mint egy hét van még karácsonyig, de két tucat...
ittasvezetesillusztracio

Ittas vezetésért felelnek az ügyészségen

Egy újszékelyinek jogosítványa sem volt, az udvarhelyi...

A maszkosokat is ki kellett hívni
A maszkosokat is ki kellett hívni
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2016. november 08., 08:13
0 hozzászólás. 

Egy résztvevő helybéli beszámolójából idézünk:


Laci volt, aki az erdőben leste őket, ugyanis nem ez az első akciójuk. Dezső a rendőrséggel volt bent a faluban, így történt, hogy szerencsére a rendőrség is ott volt a kezdetektől.


Megállítani a traktort csak a faluba beérve sikerült, a kertek sarkánál. Addig folyt az üldözés, Laci futott a traktor után kilométereket, és Dezsőék a rendőrautóval a járható utakon kerítettek. Mikor sikerült megfogni a tolvajokat, azok segítséget kértek a barátaiktól, akik fejszékkel rohantak Dezsőékre.


A rendőri jelenlétet számba se vették, elkezdődött a lökdösődés, kavarodás. Közben a traktorral el akartak hajtani, a rendőr a traktor elé állt, de el akarták ütni, kénytelen volt a fegyverét elővenni, és figyelmeztetni őket. Az egyik tolvajnak a hatodikos gyermeke is ott volt a traktorban, és őt kitették a traktor motorháztetőjére, mondván, hogy úgy sem meri a gyermeket meglőni, eközben a traktorral 40 centiket ugrattak előre, hogy a rendőr álljon félre. Jelzem, a gyermek zokogott a motorháztetőn.


Végül kiérkezett még egy járőrautó, keresztbe állt az úton, és így leállt a traktor. A rendőr társa a lökdösődésben próbált rendet rakni, de kénytelen volt lejelenteni, hogy a különleges egységet küldjék ki, s ő is elő kellett, hogy vegye a fegyvert. Nehéz volt, mert két sávon folyt a harc, az egyiken, hogy ne vigyék el a traktort, a másikon pedig a lökdösődéses küzdelem. Odalent 15 ember felugrott egy furgon hátsó részére, és siettek fel, hogy segítsenek. Mire odaértek, a tolvajok elmenekültek, hiszen a kertek sarkánál voltak.


Valószínűleg jelezték nekik, hogy jön az utánpótlás. Rá egy 20 percre érkezett ki a különleges osztag, maszkokkal, fegyverekkel felszerelve. Mi nekiálltunk a leborított fát visszarakni az utánfutóra, eközben terepeztek a maszkosok. Még a bokrokban egy darabig leskelődtek innen-onnan, de miután megérkeztek ezek a maszkosok, a környező terepen senkit sem láttak.


Mielőtt elillantak a tolvajok, lekapták az önindítót a traktorról, hogy ne tudjuk elvinni, ezért egy háromnegyed órába került, míg egyik szaki el tudta indítani. A rendőrfőnök kihívta a zetelaki erdészetet, jelzem, nem a kápolnási helyi brigadért (az állami erdészet brigadérját- szerk. megj.), mivel már senkiben sem lehet bízni.


Rákötöttük az utánfutót a traktorra, és mindenestől bevitték Zetelakára, az erdészet udvarára, hosszú konvoj kíséretében: rendőrök, mi, maszkosok, kisautók, traktor... A rendőrök hozzáállása példaértékű volt, nem fordították el a fejüket, sőt, vállalták a rizikót. Ezzel az akcióval a falu embereinek 80 százaléka fellélegzett, mindenki örömmel fogadta a hírt.

tolvajfogasszentegyhazamaszkosok02

A rendőrségtől megtudtuk, 2016. november 5-én 14 óra 38 perckor a szentegyházi rendőrséget értesítették az 112-es segélyhívószámon érkezett hívással, hogy a Nagyvész zónában egy utánfutós traktor illegális fát szállít.

A rendőrök és a zetelaki erdészet szakemberei azonnal kiszálltak, és azonosították a 45 éves szentegyházi L. I.-t, aki 5,6 köbméter faanyagot szállított iratok nélkül. Az illető visszautasította, hogy a faanyagot az ellenőrző szervek által kijelölt helyre szállítsa, és elhagyta a helyszínt, ezért a hatóságok lefoglalták a 600 lej értékű faanyag mellett a traktort és az utánfutót is, és a 171/2010-es törvény alapján 15 000 lejes büntetést róttak ki rá.

Az eseményen készült fotókat a helybéliektől kaptuk. Köszönjük!

FRISSÍTÉS: anyagunk megjelenése után küldte be egy kedves olvasónk az alábbi videót, melyen a rendőri kísérettel elhaladó, fával megrakott traktor látható.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."