Itthon » Kék fény

Több udvarhelyi pincét is elöntött a víz

A kedd délutáni vihar miatt három település maradt részben villany nélkül.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Illusztráció

Feljelentette a másikat, de ő volt a bűnös

Vasárnap éjjel jelentette a rendőrségen, hogy...
felborultauto

Kisodródott az autó, meghalt a sofőr

Egy kiskorú is súlyosan megsérült az abásfalvi úton...
mento

Kábítószer miatt került a mentőbe

A legtöbben magas vérnyomás miatt lettek rosszul,...

fotók: Udvarhelyszéki Közlekedési Info/Olvasóinktól
fotók: Udvarhelyszéki Közlekedési Info/Olvasóinktól
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRÖSSZEFOGLALÓ
2016. augusztus 03., 10:54
0 hozzászólás. 

Egy Lejtő utcában lévő házat elöntött a víz – értesítették augusztus 2-án 19 óra 45 perckor a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségét.

A székelyudvarhelyi tűzoltóság öt altisztje speciális járművel és motoros szivattyúval érkezett a helyszínre. Kiérkezésükkor az épület pincéjének 120 négyzetméterén 1,2 méter magas víz volt. A pincéből 21 óra 23 percre a hordozható motoros szivattyú segítségével eltávolították a vizet – tájékoztatnak közleményben.

A felügyelőséget 20 óra 03 perckor arról is értesítették, hogy a székelyudvarhelyi Hársfa sétány két tömbházának pincéjét is elöntötte a víz. A két épületben összesen 30 négyzetméteres felület ázott el. A hordozható szivattyúval 21 óra 52 percre tudta kiszippantani a vizet a tűzoltóság helyszínre érkező négy munkatársa.

Áram, árad?

Az esőzések miatt Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Sikaszóban összesen 421 fogyasztó maradt villany nélkül. Részben megsemmisült egy középfeszültségű hálózati alállomás és öt transzformátor Sikaszóban, valamint néhány transzformátor Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen.

Az Electrica Rt. három csapata dolgozik jelen pillanatban a hibák elhárításán. Olvasóink szerint Udvarhelyen a Csereháton például nem volt villany, a közvilágítás szünetelt a Bethlen és a Tábor negyedben, és arról is beszámoltak, hogy Bétában is akadozott az áramszolgáltatás.

vihar1

Demeter Gábor, a villamosenergiaszolgáltató-vállalat székelyudvarhelyi vezetője megkeresésünkre azt mondta, most rengeteg probléma elhárításán dolgoznak, nem tud nyilatkozni.

Oszlop, híd omlik

A vihar egy telefonoszlopot is kidöntött Décsfalván. A Bögözi Önkéntes Tűzoltóság tagjai perceken belül a helyszínre értek, hogy biztonságossá tegyék az utat a forgalom számára, amely az úttorlasz következtében teljesen leállt.

Szigyártó János Attila, a helyi tűzoltóság parancsnoka elmondta, hogy a tegnap este ideiglenesen kikötötték a fa oszlopot, amelynek az alja szinte teljesen elkorhadt, ezért borult a főútra. Az ígéretek szerint szerdán a Romtelecom munkatársai végleges megoldásként kicserélik az oszlopot – olvasható a bögözi községháza közleményében.

vihar4

A rendőrség reggel 7 órai közlekedési közleménye szerint Székelykeresztúr-Héjjasfalva között egy híd megsérült, ezért azon az útvonalon 10 tonnásnál nagyobb járművel tilos közlekedni.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."