Itthon » Kék fény

Ittas vezetők, kiskorú sérültek hétvégéje volt

Bőven akadt dolguk az udvarhelyszéki rendőröknek a húsvéti hosszú hétvégén: ittas vezetések, balesetek tarkították az ünnepeket.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Infó/Borbély Isti

Súlyos baleset Farkaslakán

Teherautó ütközött személygépkocsival, három...
faanyag

Fát koboztak el Fiatfalván és Fenyéden

Két esetben büntetett és kobozott el faanyagot a...
balesettamasi

Bolgár sofőr okozott balesetet Udvarhelyen

Nem adott elsőbbséget az útkereszteződésben, egy...

rendorkocsi-12
Nem sokat pihentek a rendőrök a hétvégén. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. március 29., 14:37
0 hozzászólás. 

A balesetsorozat már pénteken déli egy óra ötven perckor megkezdődött, amikor a húszéves, budapesti F. E. Homoródalmás felől Oklánd irányába tartott a 132-es jelzésű megyei úton, de nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel. Egy veszélyes balkanyarban elveszítette uralmát a jármű fölött, áthajtott az ellentétes irányú sávra, majd az úttestről letérve, a sáncban felborult.

A balesetben az autó utasa, a 17 éves, ugyancsak budapesti F. K. könnyebb sérüléseket szenvedett, és mintegy nyolcezer lejes anyagi kár is keletkezett. A sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítanak eljárást az udvarhelyi ügyészségen - derül ki a Hargita megyei rendőrség honlapján található közleményből.

Ittas gyalogost gázolt el

Még aznap este hét óra 23 perckor újabb baleset történt a környéken: a Lövéte községi, 42 éves M. D. alkohol hatása alatt gyalogolt hazafelé a 132-es jelzésű megyei úton, amikor a Homoródalmás községi, 45 éves H. E. elgázolta. Az autós a gyalogossal azonos irányba közlekedett szabályosan, ám a gyalogos súlyosan megsérült, így gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával ellene is eljárás indul.

Részegen hajtott fának

Március 26-án, szombaton déli egy óra körül a bukaresti, 35 éves L. M. D.-nek volt balszerencséje Székelyudvarhely és Szentegyháza között, a 13A jelzésű országúton. A sofőr elveszítette uralmát a jármű fölött, ami lesodródott az úttestről és nekicsapódott egy fának.

A balesetben a sofőr könnyebb sérüléseket szerzett, gépjárművén ötezer lejes anyagi kár keletkezett. Az autó vezetőjének leheletében a hatóságiak 1,23 mg/l alkoholt mértek. Ügyében ittas vezetés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul eljárás.

Bejegyzetlen motort vezetett jogsi nélkül

Szombaton Parajdon kiskorút is fogtak a rendőrök: délután két óra nyolc perckor a községben közúti ellenőrzéseket végeztek, így kapták el a Székelyhódos községi (Maros megyei) 17 éves S. C.-t, aki jogosítvány nélkül vezetett egy forgalomba nem íratott motorbiciklit. A fiatal ellen eljárás indult az udvarhelyi ügyészségen.

Megcsúszott, fának ütközött

Március 27-én, a húsvét vasárnapján sem pihentek a rendőrök: már 9 óra 40 perckor megtörtént a nap első komolyabb balesete, Máréfalva és Kápolnásfalu között. A szentegyházi, 51 éves M. S. a 13 A jelzésű országúton közlekedett, az útviszonyoknak nem megfelelő sebességgel. Egy balkanyarban, a nedves úton megcsúszott, baloldalt lesodródott az úttestről, és nekiütközött egy fának. A baleset következtében csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de a büntetőeljárást nem ússza meg.

Ittasan babát sebesített meg

Vasárnap délután öt óra nyolc perckor a 21 éves, homoródszentmártoni M. E. két embernek, köztük egy csecsemőnek okozott sérülést ittasan. A 131A jelzésű megyei úton közlekedett Homoródkeményfalva, de a kavicsos úton elveszítette uralmát a gépjármű fölött, és beleszaladt egy, az út jobb oldalán parkoló autóba.

A balesetben a 26 éves M. D. súlyosabb, a mindössze hét hónapos M. D. pedig könnyebb sérülést szenvedett. A sofőr leheletében 0,89 mg/l alkoholt mértek. Utóbbi ellen ittas vezetésért és testi sértésért indul eljárás a székelyudvarhelyi ügyészségen.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."