Itthon » Intézmények

Így tudsz adót fizetni idén

A 10%-os kedvezmény idén is játszik, ha húsvétig befizeted. Elmondják, mint kell tegyél a „gisénél".

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
aramszunet2

Megint nem lesz villany Kadicsfalván

És Bethlenfalva egy részén sem, hogy még jobb legyen.
Illusztráció

Elveszik az áramot falun és városon

Három székelyudvarhelyi utcában, valamint négy faluban...
Illusztráció

Víz nélkül főznek három utcában

Kedden délelőtt nem lesz vízszolgáltatás három...

varoshaza
Munkanapokon mindig lehet adót fizetni
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2018. január 12., 15:08
0 hozzászólás. 

A helyi adókat és illetékeket már múlt hétfőtől lehet fizetni a városházán. A polgármesteri hivatal közleménye szerint két határidő van, március 31-e az első félévi, illetve szeptember 30-a a második félévi adónak a befizetési határideje. Kivételt képeznek azon az épület-, terület- és járműadók, amelyek éves értéke nem haladja meg az 50 lejt, ezek befizetési határideje március 31-e.

10% adókedvezményben részesülnek mindazon jogi- és magánszemélyek, akik március 31-éig befizetik éves adójukat, ugyanakkor havi 1% késedelmi kamatot számolnak mindazon adófizetőknek, akiknek a megállapított határidőre nincs befizetve az adójuk.

2014 márciusa óta már Székelyudvarhelyen is lehet online adót fizetni, a ghiseul.ro internetes oldalt használva. Míg ez 2014-2015-ben csak kérés alapján működött, jelenleg az adófizető saját otthonából beléphet az oldalra. Aki élni akar ezzel a fizetési lehetőséggel, bankkártyával kell rendelkeznie. A ghiseu.ro internetes oldal bal alsó részén, a Solicitare date de acces (belépési adatok) menüpontot kell kiválasztani és a megjelenő adatlapot kitölteni a kért adatokkal: személyi szám (CNP), név, cím, e-mail cím, stb.

Az adatok kitöltését és az online kérés elküldését követően az adófizető e-mail formájában megkapja a belépési paramétereket. A kapott jelszavak és adatok segítségével elérhetővé válik személyes adatlapunk, mely tartalmazza a polgármesteri hivatal által nyilvántartott javainkat, a megállapított adó összegét, illetve a kifizetési paramétereket. Március 31-éig az oldalon található végösszeg tartalmazza a 10%-os kedvezményt is.

Vigyázzunk, hogy a bankkártya a kérelmező személy nevén legyen, mert ha nem így van, az informatikai rendszer nem enged regisztrálni biztonsági okokból. Ugyanakkor, amikor már megvannak belépési adataink és először lépünk fel az oldalra, a rendszer kéri, hogy cseréljük ki a jelszavunkat. A jelszót ajánlatos megjegyezni, vagy lejegyezni, mert a következő csatlakozásnál (amely, lehet, csak egy év múlva történik) már a saját magunk által választott, új jelszó alapján lesz elérhető személyes adatlapunk.

Közlekedési, illetve más természetű bírságokat regisztráció nélkül is befizethetünk online a ghiseul.ro oldalon. Adó és illeték befizetésére is lehetőség van regisztráció nélkül, a városháza nyilvántartásba veszi az ilyen típusú átutalásokat is, azonban nem látható a személyes adatlap, így a befizetendő adó pontos összege sem.

A polgármesteri hivatala adóosztályának ügyfélfogadási rendje:

Hétfő-szerda 8-13 óra

Csütörtök 8-13 és 15-18 óra

Pénteken nincs ügyfélfogadás.

A pénztárak ügyfélfogadási rendje:

Hétfő-szerda 8-14.30

Csütörtök 8-18

Péntek 8-12

Bethlen lakótelep, Kisköved utca 9. szám

Kedd és csütörtök 9-120 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."