Itthon » Intézmények

Így tudsz adót fizetni idén

A 10%-os kedvezmény idén is játszik, ha húsvétig befizeted. Elmondják, mint kell tegyél a „gisénél".

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Illusztráció

Három cégnél és a Szejkén nem lesz villany

A II. Rákóczi Ferenc utca környéke és a Szejkefürdő...
aramszunet

Nem lesz villany kedden

Székelykeresztúr egyik utcájában felújítás miatt...
gyogyszerek

Ide menj, ha gyógyszer kell!

A szeptember 17. és 23. közötti gyógyszertári ügyelet...

varoshaza
Munkanapokon mindig lehet adót fizetni
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2018. január 12., 15:02
0 hozzászólás. 

A helyi adókat és illetékeket már múlt hétfőtől lehet fizetni a városházán. A polgármesteri hivatal közleménye szerint két határidő van, március 31-e az első félévi, illetve szeptember 30-a a második félévi adónak a befizetési határideje. Kivételt képeznek azon az épület-, terület- és járműadók, amelyek éves értéke nem haladja meg az 50 lejt, ezek befizetési határideje március 31-e.

10% adókedvezményben részesülnek mindazon jogi- és magánszemélyek, akik március 31-éig befizetik éves adójukat, ugyanakkor havi 1% késedelmi kamatot számolnak mindazon adófizetőknek, akiknek a megállapított határidőre nincs befizetve az adójuk.

2014 márciusa óta már Székelyudvarhelyen is lehet online adót fizetni, a ghiseul.ro internetes oldalt használva. Míg ez 2014-2015-ben csak kérés alapján működött, jelenleg az adófizető saját otthonából beléphet az oldalra. Aki élni akar ezzel a fizetési lehetőséggel, bankkártyával kell rendelkeznie. A ghiseul.ro internetes oldal bal alsó részén, a Solicitare date de acces (belépési adatok) menüpontot kell kiválasztani és a megjelenő adatlapot kitölteni a kért adatokkal: személyi szám (CNP), név, cím, e-mail cím, stb.

Az adatok kitöltését és az online kérés elküldését követően az adófizető e-mail formájában megkapja a belépési paramétereket. A kapott jelszavak és adatok segítségével elérhetővé válik személyes adatlapunk, mely tartalmazza a polgármesteri hivatal által nyilvántartott javainkat, a megállapított adó összegét, illetve a kifizetési paramétereket. Március 31-éig az oldalon található végösszeg tartalmazza a 10%-os kedvezményt is.

Vigyázzunk, hogy a bankkártya a kérelmező személy nevén legyen, mert ha nem így van, az informatikai rendszer nem enged regisztrálni biztonsági okokból. Ugyanakkor, amikor már megvannak belépési adataink és először lépünk fel az oldalra, a rendszer kéri, hogy cseréljük ki a jelszavunkat. A jelszót ajánlatos megjegyezni, vagy lejegyezni, mert a következő csatlakozásnál (amely, lehet, csak egy év múlva történik) már a saját magunk által választott, új jelszó alapján lesz elérhető személyes adatlapunk.

Közlekedési, illetve más természetű bírságokat regisztráció nélkül is befizethetünk online, a ghiseul.ro oldalon. Adó és illeték befizetésére is lehetőség van regisztráció nélkül, a városháza nyilvántartásba veszi az ilyen típusú átutalásokat is, azonban nem látható a személyes adatlap, így a befizetendő adó pontos összege sem.

A polgármesteri hivatala adóosztályának ügyfélfogadási rendje:

Hétfő-szerda 8-13 óra

Csütörtök 8-13 és 15-18 óra

Pénteken nincs ügyfélfogadás.

A pénztárak ügyfélfogadási rendje:

Hétfő-szerda 8-14.30

Csütörtök 8-18

Péntek 8-12

Bethlen lakótelep, Kisköved utca 9. szám

Kedd és csütörtök 9-12


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."