Itthon » Intézmények

Nagy nap volt a mai a kórházban

Egy évig újították, hétfőn végre átadták a megszépült járóbeteg-rendelőt. Pezsgő nem volt, csak szendvics és vállveregetés magasfokon.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
gyogyszerek

Ide menj, ha gyógyszer kell!

Az augusztus 20. és augusztus 26. közötti...
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

Az augusztus 18-ra és 19-re érvényes fogorvosi...
Archív felvétel

Zárva lesz a héten a hivatal

Szerdától jövő hétfőig szünetel az ügyfélfogadás...

korhaz05
Fotók: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2017. november 27., 17:00
0 hozzászólás. 

Családias hangulatban, szállingózó hópihékkel a háttérben, metaforákkal tűzdelt díszbeszéddel adta át hivatalosan a felújított poliklinika épületét Lukács Antal, a székelyudvarhelyi kórház menedzsere.

Nagy ünnep volt ez mindenkinek, az orvosok és asszisztensek izgatottan várták az eseményt. Betegek? Azok nem voltak most sehol, a dolgozók szabaddá tették magukat és a folyosókat a jeles alkalomra.

korhaz02

Lukács Antal hosszan ecsetelte, hogy mi minden történt a kórház életében idén.

Például már nem helyes a poliklinika kifejezés, mert

integrált járóbeteg-rendelőnek kell hívni. Megújult a sürgősségi osztály – 111 ezer lej állami támogatással, az év végéig még egy defibrillátort kap az intézmény, jövőre pedig új CT-t ígértek.

korhaz04

A járóbetegrendelő felújítása már az udvarhelyi kórház saját fejlesztési alapjából történt, 2 millió 700 ezer lej ment el munkálatokra, és több, mint másfél millió lej eszközökre. Ebben minden benne van, a leltári tárgyak, bútorzat, és a 600 ezer lejes röntgengép is – magyarázta a menedzser.

Az épületen kicserélték a nyílászárókat, meszeltek, felújították a rendelőket, új székek kerültek a várókba, és a szennyvízelvezetésen is dolgoztak.

korhaz03

A menedzseri beszámoló után Gálfi Árpád sem maradhatott szó nélkül, csak úgy tűnik, nála beakadt a szalag egy ideje, mert még mindig a 2016-os választási kampányról beszélt, meg arról, hogy a KÖZintézmények a KÖZ szolgálatában állnak. Orbán Árpád alpolgármester gratulált és további szoros együttműködést ígért.

Boldog szendvicseket!

Talán a havazás hatására, de a felszólalók elkezdtek áldott ünnepeket is kívángatni a beszédeik végén, bár az nem volt világos, hogy a most következő hosszú hétvégi munkaszüneti ünnepnapokra gondoltak-e, vagy a karácsonyra.

Végül a kollégák is gratuláltak a sikeres felújítási munkálatokhoz, csodás eredménynek nevezték.

korhaz01

A tósztokat Lukács Antal zárta: sajnos nincsen pezsgőnk, de van falnivaló – mondta. És ezzel elkezdődött a nagy kórházi szendvicsezés.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."