Itthon » Intézmények

Vigyázz, mert meleg van, sőt tűzveszély!

Fokozott tűzveszélyre és a kánikula hatásaira figyelmeztet a hivatal egyik bizottsága.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fogorvosi-ugyelet-kikep

Fogorvosi ügyelet a hétvégén

A július 21-re és 22-re érvényes fogorvosi ügyeletet...
moskito

Kiirtják az élősködőket

Új időpontokban szervezik meg a szúnyog- és...
laptoptoltes

Az egész település villany nélkül marad

Ha ezen az udvarhelyszéki településen élsz, tedd ma be...

tuzveszely
A víz mindig jól jön
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2017. július 11., 09:21
0 hozzászólás. 

A polgármesteri hivatal sürgősségi esetek kezelésére alakult helyi bizottsága a kánikula hatásaira és az ebben az időszakban esedékes fokozott tűzveszélyre hívja fel a figyelmet. A szakemberek kánikulában azt ajánlják, hogy amennyiben lehetséges, ne tartózkodjunk napközben a tűző napon, kerüljük a zsúfoltságot, a túlzott fizikai erőkifejtést, viseljünk világos színű ruhákat, napszemüveget, kalapot.

Igyunk 1,5-2 liter vizet naponta, együnk minél több zöldséget és gyümölcsöt, kerüljük a koffeintartalmú italokat, a zsíros ételeket, az alkoholt, figyeljünk oda idős és beteg embertársainkra, ne hagyjuk a gyerekeket az autóban és rosszullét esetén azonnal forduljunk orvoshoz.

Tűzvédelmi szempontból figyeljünk a gyúlékony anyagok tárolására, ne hagyjuk a tűző napon, fokozottan figyeljünk a működő gépjárművekre. Tilos a nyílt láng használata aszályos környezetben, illetve nagy szél esetén.

Büféknek, lacikonyháknak csak erre a célra ellátott és felszerelt helyeken, robbanásveszélyes területtől, raktártól 40 méterre szabad nyílt lángot használniuk. A gyerekekre felügyelő, vigyázó felnőtteknek kötelességük tűzvédelmi szempontból is odafigyelniük a kicsikre.

A tarló- és erdőtűz megelőzése érdekében növényi hulladékot, illetve tarlót égetni csak engedéllyel, szélmentes időszakban, nappal, nagyobb területek esetén tíz hektáronként körbeszántva, a folyamatot végig felügyelve, a tűz eloltásához szükséges anyagok és eszközök biztosításával lehet.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."