Itthon » Intézmények

Nem lehet csak úgy visszametszeni és kivágni a fákat

Fakivágó bizottságunk van, sok mindenkinek egyet kell értenie ahhoz, hogy kivágjanak, illetve visszametszenek egy fát.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
aramszunet2

Megint nem lesz villany Kadicsfalván

És Bethlenfalva egy részén sem, hogy még jobb legyen.
Illusztráció

Elveszik az áramot falun és városon

Három székelyudvarhelyi utcában, valamint négy faluban...
Illusztráció

Víz nélkül főznek három utcában

Kedden délelőtt nem lesz vízszolgáltatás három...

fametszes
Nem lehet fűrésszel nekiszökni a fáknak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. február 27., 15:05
0 hozzászólás. 

Tilos közterületen álló fát lombkoronájától teljesen megfosztani, a vastag ágakat tőből visszametszeni, a fákat kivágni. Ezt csak fakivágási/metszési engedéllyel lehet megtenni, amelyet kérni kell a Polgármesteri Hivataltól – közli a hivatal sajtóközleménye.

Az engedélyezéshez az érintett tömbházlakóknak egyet kell érteniük a kivágással, illetve visszametszéssel, a kérelem indokolásában felsoroltak helytállóak kell legyenek, és valóban közérdekű kell legyen a fa eltávolítása vagy visszametszése.

Személyes beszámolót olvashatsz a fakivágás nehézségeiről ITT.

Elég összetett a dolog, úgyhogy a kérés elbírálása a polgármesteri rendelettel kinevezett bizottság helyszíni szemléje alapján történik meg, ezen előzetes egyeztetés alapján maga a kérelmező is részt vehet és a helyszínen a bizottságnak is elmondhatja az indokait.

A közelemény továbbá azt is megjegyzi, hogy a 88/2014-es törvény értelmében egészséges fák kivágásához a Környezetvédelmi Hatóság jóváhagyása is szükséges.

Amennyiben a fa kivágását a Polgármesteri Hivatal és a Környezetvédelmi Hatóság engedélyezi, a törvény pótlási kötelezettséget is előír, amit a kivágott fák száma és mérete alapján határoz meg.

A kivágási és fapótlási költségek a kérelmezőket terhelik. Az engedély nélküli fakivágásért az önkormányzat 74/2005-ös határozata értelmében 200 és 1000 lej közötti pénzbírság jár. 0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."