Itthon » Intézmények

Nem lehet csak úgy visszametszeni és kivágni a fákat

Fakivágó bizottságunk van, sok mindenkinek egyet kell értenie ahhoz, hogy kivágjanak, illetve visszametszenek egy fát.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
gyogyszerek

Ide menj, ha gyógyszer kell!

A június 18. és június 24. közötti gyógyszertári...
ujjatekok1

Ezt kell tudni, ha bölcsibe indul a gyerek

Negyvenhét hely van a városi bölcsődében, a...
bortonlatogatas01

Emlékeim a börtönből

Amikor először mentem ki úgy az udvarra, hogy a...

fametszes
Nem lehet fűrésszel nekiszökni a fáknak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. február 27., 15:05
0 hozzászólás. 

Tilos közterületen álló fát lombkoronájától teljesen megfosztani, a vastag ágakat tőből visszametszeni, a fákat kivágni. Ezt csak fakivágási/metszési engedéllyel lehet megtenni, amelyet kérni kell a Polgármesteri Hivataltól – közli a hivatal sajtóközleménye.

Az engedélyezéshez az érintett tömbházlakóknak egyet kell érteniük a kivágással, illetve visszametszéssel, a kérelem indokolásában felsoroltak helytállóak kell legyenek, és valóban közérdekű kell legyen a fa eltávolítása vagy visszametszése.

Személyes beszámolót olvashatsz a fakivágás nehézségeiről ITT.

Elég összetett a dolog, úgyhogy a kérés elbírálása a polgármesteri rendelettel kinevezett bizottság helyszíni szemléje alapján történik meg, ezen előzetes egyeztetés alapján maga a kérelmező is részt vehet és a helyszínen a bizottságnak is elmondhatja az indokait.

A közelemény továbbá azt is megjegyzi, hogy a 88/2014-es törvény értelmében egészséges fák kivágásához a Környezetvédelmi Hatóság jóváhagyása is szükséges.

Amennyiben a fa kivágását a Polgármesteri Hivatal és a Környezetvédelmi Hatóság engedélyezi, a törvény pótlási kötelezettséget is előír, amit a kivágott fák száma és mérete alapján határoz meg.

A kivágási és fapótlási költségek a kérelmezőket terhelik. Az engedély nélküli fakivágásért az önkormányzat 74/2005-ös határozata értelmében 200 és 1000 lej közötti pénzbírság jár. 0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."