Itthon » Intézmények

Igényelhető a fűtéspótlék

Csütörtöktől lehet fűtéstámogatást kérvényezni a lakószövetségeknél és a polgármesteri hivatalnál.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
aramszunet2

Megint nem lesz villany Kadicsfalván

És Bethlenfalva egy részén sem, hogy még jobb legyen.
Illusztráció

Elveszik az áramot falun és városon

Három székelyudvarhelyi utcában, valamint négy faluban...
Illusztráció

Víz nélkül főznek három utcában

Kedden délelőtt nem lesz vízszolgáltatás három...

Ne a fűtést csavard le, inkább kérj támogatást! Illusztráció
Ne a fűtést csavard le, inkább kérj támogatást! Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. szeptember 28., 15:51
0 hozzászólás. 

November és március között fűtéspótlékban részesülnek azok a gázzal, villanyárammal vagy fával fűtő családok, amelyeknél az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a 615 lejt, illetve a távfűtésen lévők, ahol az egy főre eső nettó jövedelem kevesebb, mint 786 lej, az egyedül élők esetében 1082 lej.

A formanyomtatványokat szeptember 29-étől vehetik át a jogosultak: a tömbházban élők a lakástulajdonosi társulásoknál, a gáz- és villanyfűtéses házak lakói, illetve a fával fűtők pedig a polgármesteri hivatalnál. A formanyomtatvány letölthető a hivatal honlapjáról is.

A saját felelősségre kitöltött formanyomtatványt személyesen adhatják le október 11. és 27. között a távfűtésesek, a gázzal és villannyal fűtők a lakószövetségeknél. A fával fűtők és azok, akik nem tartoznak lakástulajdonosi társuláshoz, a polgármesteri hivatal szociális osztályán nyújthatják be igénylésüket (7-es számú iroda).

A gázzal és villannyal fűtőknek a nyomtatványt a gáz- és villanyszerződés címzettje nevére kell kitölteniük, kivéve az albérletben lakókat. A nyomtatványhoz csatolniuk kell egy gáz- illetve villanyszámlát.

A kéréshez mellékelni kell továbbá minden családtag személyazonossági igazolványának másolatát (14 év alattiak esetén a születési bizonyítványok másolatát), bírósági végzést örökbe fogadott gyerek, gyerekelhelyezés vagy gyámkinevezés esetén, a lakás adásvételi szerződését vagy bérleti szerződését, személygépkocsi törzskönyvmásolatát, illetve a jövedelmet igazoló aktákat (fizetésigazolás, nyugdíjszelvény, munkanélküli segély, gyereknevelésről szelvény vagy végzés másolata).

Ezek hiányában a jövedelmet vagy annak hiányát igazoló iratot a pénzügyi igazgatóságról lehet kérni, vagy kézzel írott nyilatkozatot lehet mellékelni az alkalmi jövedelmekről.

Fontos a kérés kitöltése előtt az utolsó oldalon levő táblázat ellenőrzése: amennyiben a család használatában van bármi az ott feltüntetett javak közül, az illető nem jogosult fűtéspótlékra – figyelmeztet a polgármesteri hivatal.

Az egyszer megítélt támogatás a fűtésszezon végéig érvényes. Ha a jogosultsági állapot változik (nő vagy csökken az egy főre eső jövedelem, változik a család összetétele), ezt közölni kell a változástól számított öt napon belül. Bővebb információ a hivatal szociális osztályán vagy honlapján kérhető.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."