Itthon » Civilek

Környezetvédelmi Világnap a Református Kollégiumban

Kupakot gyűjtöttek, majd megalkották belőle a Földet. A Hargitát is a jövőbe vetítették.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: fussneki.ro/archív

Bárhol jársz, Fuss Neki!

Néhány nap múlva lehet jelentkezni az idei Fuss Neki...
afrika-adomanygyujtes

Küldj tanszert Afrikába!

Az Erdélyi Ifjúsági Egyesület önkéntesei...
daimlerparty

A Metallica dalai csendülnek fel a domboldalban

És motorosok lepik el a várost. Idén is megtartja...

fotó: Kacsó Péter
fotó: Kacsó Péter
szerkesztoÍRTA: KACSÓ PÉTER
2018. június 08., 17:08
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákjai, irányító pedagógusaik és a Diáktanács tagjainak segítségével, a fenntartható fejlődés jegyében, sokrétegű projekttel hívták fel a figyelmet a „kék bolygó" globális és helyi környezeti gondjaira.

A nap jelmondata jegyében – „Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan" – , az ötödikesek az ökológiai nevelés tanórákon tanultakat kamatoztatva rávilágítottak a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

kupak1

Osztályfőnökeik, Szalay Zsuzsanna és Kassay-Erőss Attila segítségével a tanév során gyűjtött műanyagkupakokból megalkották Földanyánkat az iskola udvarán, jelezve a bolygónkat fullasztó műanyagok áradatát.

Hajdu Krisztina Tímea VI. A és Kacsó Péter X. A osztályosai is kivették a részüket a környezetvédelmi világnapból. Ők a Fedezd fel a Hargitádat című környezetvédelmi vetélkedőn vettek részt, amelyet az Agora Fenntartható Fejlesztési Munkacsoport szervezett a Zetelaki Erdőrendészeti Hivatallal közösen, a Polgártárs Alapítvány támogatásával. Az általuk készített pályamunkák is bemutatásra kerültek.

kupak4

A Környezetvédelmi Világnap alkalmával a látogatók kiszámolhatták ökológiai lábnyomukat, megismerhették az ivóvízproblémákat, valamint befejezésképpen az újrahasznosítás első lépésében segíthettek, amikor a felhasznált műanyagot az RDE Hargita munkatársaival együtt előkészítették az elszállításra.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."