Országos » Gazdaság

Román pajtába román disznót!

Ha vállalod, hogy mangalicát vagy báznait szaporítasz, akkor ingyen kapod a malacokat. Így támogatná a kormány a sertéstenyésztőket.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fizetes

Ennyit nőtt az infláció

Februárban már 0,4 százalékkal magasabb, mint az év...
gazdatamogatas

Jó hír a gazdáknak

Idén előre megkapják mezőgazdasági támogatásaikat a...
salarii-mai-mari

Mentik a helyzetet

A kormány sürgősségi rendeletet fogadott el, hogy ne...

baznaisertes
Szaporítani akarják a báznai sertést
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2018. január 11., 10:13
0 hozzászólás. 

Minimum kettő, maximum tíz ingyen malacot ad a kormány azoknak az állattenyésztőknek, akik bizonyos feltételek mellett vállalják a mangalica és a báznai sertésfajták hizlalását. A csekély összegű támogatási programba sertéstenyésztők és húsfeldolgozók egyaránt beiratkozhatnak a kormányhatározat hatályba lépésétől számított 90 napon belül. Az erre vonatkozó kérvényeket a megyei mezőgazdasági igazgatóságokon adhatják le. Az állami támogatást három évig tervezi működtetni a kormány, idénre 4,6 millió lejt különítettek el erre a célra.

A tenyésztőknek szerződést kell kötniük valamely húsfeldolgozóval, s ennek értelmében a legkevesebb 130 kilósra hizlalt mangalica és báznai sertésállomány felét előre meghatározott áron át kell adniuk nekik. A kormány azért döntött az állami támogatás biztosításáról, mert jelenleg kicsi a romániai mangalica és a báznai állomány, a tenyésztők többsége lemondott erről a két fajtáról, és szeretnék gyarapítani a számukat.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."