Itthon » Civilek

Gyertyák ragyognak a szegényekért

A Dávid Ferenc téren gyűlnek össze a gyertyát gyújtók, illetve az adományok is a perselyekbe.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: fussneki.ro/archív

Bárhol jársz, Fuss Neki!

Néhány nap múlva lehet jelentkezni az idei Fuss Neki...
afrika-adomanygyujtes

Küldj tanszert Afrikába!

Az Erdélyi Ifjúsági Egyesület önkéntesei...
daimlerparty

A Metallica dalai csendülnek fel a domboldalban

És motorosok lepik el a várost. Idén is megtartja...

Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. október 06., 13:09
0 hozzászólás. 

A Gyulafehérvári Caritas minden októberben megtartja a Gyulafehérvári Caritas az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót. Idén immár kilencedik alkalommal gyertyákkal világítank meg egy-egy közteret a résztvevők, ahol minden egyes égő gyertya a nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi.

Ez az alkalom lehetőséget teremt mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával láthatóan is kifejezze, hogy minden nehézség ellenére, fontos számára a közösségünk és érdekli a szegény emberek sorsa.

Az Egymillió csillag a szegényekért akció 1998-ban Franciaországból indult, ma már több ország Caritas szervezetei, köztük a romániai szervezetek is részt vesznek a szolidaritási akcióban. A tavaly 16 helyszínen több mint 5.300 személy részvételével szervezték meg az akciót, és az elhelyezett perselyekben 42.294 lej gyűlt össze. Az adományokból több mint 600 nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készítettek élelmiszercsomagokat, így tették szebbé a karácsonyi ünnepüket.

Idén 16 településen szervezik meg az adománygyújtő akciót. Székelyudvarhelyen október 13-án, pénteken 18 és 20 óra között a Dávid Ferenc téren várják a segíteni akarókat.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."