Itthon » Civilek

Felfedezheted, hogy milyen vagány helyen élsz

Teljesítménytúrát szervez az EKE, Udvarhelyen és környékén mehetsz végig. Figyu: nem verseny!

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
veradas2

Ismét jótékonykodtak a floorballosok, ezúttal vért adtak

A teremhokicsapat több tagja először adott vért a...
kutyaesgyerek

Gyerekekről, kutyákról, macskákról

Gyerekre a kecskét: ki feleljen a házi kedvencért?...

A székely himnusz írójára emlékeznek

Pénteken délután a református temetőben Csanády...

turazasillusztracio
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2017. június 15., 11:48
0 hozzászólás. 

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya (uEKE) június 17-én első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezi meg az Udvarhelyi Teljesítménytúrát.

A hangsúlyosan nem versenyszerű eseményen az indulók megismerkedhetnek Udvarhely közvetlen környezetének természeti és kulturális értékeivel, miközben friss levegőn mozoghatnak egyet jó társaságban.

A résztvevők, felkészültségüktől és kedvüktől függően választhatnak a 10, 20, illetve a 35 kilométeres távok közül, ez utóbbi már az egész várost körbekerüli.

A legedzettebb résztvevők a 35 kilométeres, 1350 méteres szintemelkedést is magába foglaló távot a Jézus kápolnától kezdik majd, reggel 8 órakor, a táv teljesítésére 11 óra áll rendelkezésünkre. Ez az útvonal egész Udvarhelyt körbekerüli, így több oldalról is nagyszerű kilátás nyílik majd a városra. A közepes, 20 kilométeres táv startja Fenyéden lesz 10 órakor, ezen 850 méteres szintemelkedést is meg kell mászniuk az indulóknak 8 óra alatt.

A legrövidebb, 10 kilométeres táv a Szejkétől indul 12 órakor, amely mindössze 420 méter pozitív szintemelkedést tartalmaz, így bárki számára vállalható a 4 órán belüli teljesítése.

A frissítő pontok Fenyéden és a Szejkén lesznek, ahol vízzel, gyümölccsel és zsíros kenyérrel töltekezhetnek fel a túrázók. Mindhárom táv végpontja ugyanott, a Budvár alatt lesz, ahol a szintidőkön belüli beérkezőket emléklap és egy finom, jól megérdemelt bográcsos várja majd.

A nevezési díjak minden távra ugyanazok: 20 lej a felnőtteknek, 10 lej a turista szervezetek indulóinak, diákoknak és nyugdíjasoknak, valamint 30 lej a családoknak, létszámtól függetlenül. A regisztráció a választott táv indulási helyszínén történik, fél órával a rajtok előtt. Mindhárom túra esetén az ajánlott felszerelés: 1-2 liter víz, bejáratott túracipő vagy bakancs, túrabot, napszemüveg, napvédő kalap, kendő, napvédő krém, esőkabát.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."