Itthon » Civilek

Adj vért, mert szükség van rá!

Legyél menő, és adj vért – az udvarhelyi kórházban ugyanis nagyon nagy szükség van rá.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ado2

Te hogyan adózol kétezertizennyolcban?

Na, erre kapsz választ a Bálint Csaba-előadáson és...
eskuvoexpo

Ismét lesz Esküvő Expó!

Ha menyasszonyi ruhát akarsz nézni magadnak, vagy csak...
eke-00

A Budvár-Csicser tanösvényen túráznak az ekések

Évzáró túrára hív az Erdélyi Kárpát-Egyesület az...

veradas2017bA
Ne félj a véradástól!
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. május 04., 15:34
0 hozzászólás. 

Több vérre van szükség az udvarhelyi kórházban, mint eddig, ugyanis a hematológiai problémákkal küzdőket is itt kezelik. Emiatt a vérközpontban több vért kellene leadniuk az udvarhelyieknek és a környékbelieknek, mert a meglevő mennyiség nem mindig fedezi a szükségletet.

Kollégánk, Katona Zoltán rendszeres önkéntes véradó, évente egyszer jelentkezik a vérgyűjtő központban, ahol egyszerre négy és fél deci vért vesznek tőle.

Így történt ez csütörtökön reggel is (ez volt a tizenegyedik alkalma) – példáját te is követheted, mert azzal beteg, bajbajutott, esetleg súlyos műtéten túlesett embereken segítesz. Az udvarhelyi vérközpontban minden kedden és csütörtökön reggel 8 órakor lehet jelentekezni. Egy rövid kérdőív és egy néhény perces orvosi vizsgálat után kiderül, hogy alkalmas vagy a véradásra vagy sem, utána maga a véradási folyamat körülbelül tíz perc alatt zajlik. De az is a jó benne, hogy közben szelfit is lehet készíteni.

veradas2017A

Amennyiben úgy döntesz, hogy vért adsz kedden vagy csütörtökön, nagyon fontos, hogy türelmes légy. Ezeken a napokon adott esetben húsz-huszonöt véradó is összegyűl, a vizsgálatok elvégzése után kezdik a véradást, s ez ennyi ember esetén időigényes, így nagyon fontos a türelem. Vigyél magaddal olvasnivalót, vagy egyszerűen csak készülj fel, hogy beletelik egy, két, de esetleg három órába is az egész. Úgyhogy adj vért, de türelemmel!

Katona néhány éve részletesen is megírta, hogy hogy zajlik a véradás, annak minden apróságával együtt – ezt itt tudod elolvasni.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."