Itthon » Civilek

Mehetsz medvehagymát szedni a Szarkakőhöz

Szombaton a Szarkakő alá megy a túrázócsoport, tizenöt kilométert gyalogolnak.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek

Chelbezan Csabáért dobhatod idén a színes labdákat

A floorballosok egykori csapattársukért játszanak, a...
dijzottak

Díjakat adott az az Élő Székelyföld Munkacsoport

Két udvarhelyszéki személyt díjaztak munkásságukért...
korcsolyapalya

Alternatív korcsolyapálya nyílik a parkolóban

Ez nem a városé lesz, hanem egy magánvállalkozó...

alt
Már lehet medvehagymát szedni
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. március 30., 09:47
1 hozzászólás. 

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya szombaton, április 1-én gyalogtúrát tart a Szarkakő alatti erdőbe. A túra hossza 15 km, összesen 400 m-t kell mászni, tehát könnyű túrának minősíthető. Reggel 9 órakor a Tábor-negyedi üzletek előtt találkoznak, onnan indulnak, a túra útvonala a következő lesz: Csalóka - Látódomb - Kőkép - Puszta - Forrás a Szarkakő alatt - Medvehagymás erdő.

Itt hosszabb pihenőt tartanak, medvehagymát szednek, majd délután elindulnak vissza a város felé. 16-17 órára érkeznek meg a Tábor-negyedbe. Kényelmes bakancsot, réteges öltözetet, esőköpenyt, ételt, italt mindenki vigyen magával, de érdemes friss házi kenyeret és disznózsírt vinni, ami megpaprikázva, sózva, a friss medvehagymával pompás eledel. Szalonnasütés is lesz. A túravezető Geréb Péter lesz, érdeklődni a 0745-474224-es telefonszámon lehet.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
alikay
2017-04-05 18:00:00
Még mehetsz :(
Ha az erdőírtás így folytatódik tovább , akkor mehetünk Ivóba vagy Varságra medvehagymát szedni ,mert a Szarkakő alatt már nem lesz :( Valaki írja már meg ,igaz hogy a polgármesteri hivatal vágja ki a medvehagymás erdőt ? Ez igaz ? Mert nem hiszem el hogy egy város elpusztítja saját értékeit , vagy ha nem ő vágatja ki ,akkor hogy nem akadályozza meg ???

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."