Itthon » Civilek

Felmelegítették a bringásokat

A rossz idő ellenére is szép számmal akadtak kerékpárosok kedd délelőtt a központban.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ado2

Te hogyan adózol kétezertizennyolcban?

Na, erre kapsz választ a Bálint Csaba-előadáson és...
eskuvoexpo

Ismét lesz Esküvő Expó!

Ha menyasszonyi ruhát akarsz nézni magadnak, vagy csak...
eke-00

A Budvár-Csicser tanösvényen túráznak az ekések

Évzáró túrára hív az Erdélyi Kárpát-Egyesület az...

A Patkóban reggeliztek és tájékozódtak a kerékpárosok
A Patkóban reggeliztek és tájékozódtak a kerékpárosok
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. szeptember 20., 10:05
0 hozzászólás. 

Az idei Mobilitás hete rendezvénysorozat egyik ízes mozzanata volt az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által kedd reggel megtartott kerékpáros reggeli. Ez az akció látható a nap képén, lényege, hogy az önkéntesek három helyszínen kávét, harapnivalót és szaktanácsokat kínáltak azoknak a székelyudvarhelyieknek, akik az esős idő ellenére is biciklivel közlekedtek.

A városi parknál, a Kossuth udvar bejáratánál és a Márton Áron téren UFF-os diákok, kerékpárszakértők és helyi rendőrök várták a bicikliseket. Az idősebb korosztály képviselői megilletődtek, amikor a rendőr síppal jelezte nekik, álljanak meg, de megnyugodtak, amikor kiderült, hogy csak meg akarták vendégelni őket.

A Patkóban legalább tizenöt kerékpáros kapott meleg kávét, péksüteményt és részesült díjmentes kerékpár-felmérésben. A helyi rendőrök a biztonságos közlekedés szabályait és a vonatkozó törvényeket ismertették.

Egy Erdély más részéből származó rendőr szerint Székelyudvarhelyen kimondottan nagy figyelmet szentelnek a kerékpározás népszerűsítésének. Érdekes, hogy mégis nagyon sokan közlekednek szabálytalanul: felszerelés nélkül, járdán, forgalommal szemben vagy ittasan – fejtette ki.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."