Itthon » Civilek

Gerincproblémás gyerekek rendeznek találkozót

Korzettes találkozón vehetnek rész a gerincproblémákkal küzdő gyerekek, ahol egymás történeteiből meríthetnek erőt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
magyariistvan-szivecske

Fotózz és sétálj a szívedért

Ha egy kicsit is romantikus alkat vagy és szereted a...
fotó: fussneki.ro/archív

Bárhol jársz, Fuss Neki!

Néhány nap múlva lehet jelentkezni az idei Fuss Neki...
afrika-adomanygyujtes

Küldj tanszert Afrikába!

Az Erdélyi Ifjúsági Egyesület önkéntesei...

korzett tali 1
Korzettes találkozó, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. március 30., 14:59
0 hozzászólás. 

A fűző, avagy korzett szó hallatán az egészséges háttal rendelkezőknek egy ruhadarab jut eszükbe, a gerincproblémákkal, kóros gerincferdüléssel élők számára viszont ez egy olyan segédeszköz, melynek hasznossága megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor viselője számára egy új, sok esetben rémisztő életmódot jelenthet. Városunkban is több gyerek, fiatal éli mindennapjait korzettben, nekik szól a HÁTiskola program legújabb eseménye, a korzettes találkozó.

Székelyudvarhelyen Brebán Magdolna Noémi gyógytornász és az Udvarhelyi Fiatal Fórum 2013-ban indította el a HÁTiskola programot, ami olyan előadásokból áll melyek főként az iskolapadban ülő gyerekeket, fiatalokat célozza meg. A HÁTiskola rendhagyó tanóráin a legkisebbek is megtanulják, hogy miből áll az emberi gerinc, melyek annak egészséges élettani görbületei, hogyan lehet felismerni a hát betegségeit, valamint megismerhetik azokat az egyszerű, mindennapi mozgásokat melyeknek helyes végzésével csökkenthetjük a gerincferdülés kialakulásának esélyét.

A HÁTiskola program keretében a gyógytornászhoz beérkezett igényekre felelve, korzettet hordó fiatalok számára szóló találkozó sorozat veszi kezdetét április 2-án, melyre a szervezők várják azon gyerekek, fiatalok, tinédzserek jelentkezését, akik szeretnének megismerkedni a közelükben élő, hasonló problémákkal küszködő kortársaikkal, egymás történetéből erőt meríteni és jókedvben, játékosan egy délelőttöt eltölteni. A találkozón való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, mely megtehető az Udvarhelyi Fiatal Fórum elérhetőségein (0266/213371, uff@uff.ro, Székelyudvarhely, Kossuth Lajos utca 20. szám).

uh.ro/sajtóközlemény0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."