Itthon » Civilek

Kobra megint nyakába veszi a világot

Ezúttal nem fekvőbringával, hanem kétkerekűvel és utánfutóval vág neki egy újabb nagy útnak. Közép-Ázsiába megy, hegyet is fog mászni.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Látványnak sem utolshow. És ennyi szóvicc legyen elég is mára. Fotó: Pál Edit Éva/archív

Felbőgnek a Trabantok

Csütörtökön megérkeztek, szombaton fel is vonulnak a...
ejszakaitura

Szent Iván-éji túra a Hargitára

Sötétben túrázhatsz és megnézheted a napfelkeltét az...
fotó: Kacsó Péter

Környezetvédelmi Világnap a Református Kollégiumban

Kupakot gyűjtöttek, majd megalkották belőle a Földet....

kobra2
Túrabiciklivel vág neki Közép-Ázsiának
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. március 26., 15:54
0 hozzászólás. 

Szabó Zoltán, a Kobra néven ismert udvarhelyi világjáró megint keletre megy, több hónapos bicikliutat fog megtenni. Egy speciális kerékpárral vág neki az útnak, főtámogatója a Kero Bike kerékpárszaküzlet lesz, ez a cég biztosítja a biciklit és a felszereléseit.

A kétkerekű egy lengyel gyártmányú, Kross Trans Solar márkájú túrakerékpár – váza alumíniumból készült és hosszú túrákra ajánlott, körülbelül ezer euró az ára Kobra szerint. Alkalmas aszfaltra, makadámra is, de nem hegyikerékpár. Csomagjait a kerékpárhoz rögzített egykerekű utánfutón viszi majd.

Akárcsak 2013 nyarán, Kobra idén is dél fele indul, de keletre jut el - Bulgárián, Törökországon, Iránon, Türkmenisztánon, Üzbegisztánon és Kirgizisztánon vezet majd át az útvonala. Kirgizisztán és Kína határán megmászná a Pamír-hegységben levő 7439 méter magas Pobeda-csúcsot (kínai nevén a Dzsengisz Csokuszut), tehát komoly hegymászó felszerelést is visz magával.

kobra1A visszaúton (ezt kb. szeptemberre tervezi) valószínűleg Oroszországon és Grúzián érkezne vissza Törökországba, de amennyiben a helyzet majd megengedi, például ha béke lesz Kelet-Ukrajnában, akkor a Fekete-tenger északi partján karikázna hazafele – mindez attól is függ, hogy az úton milyen vízumokat tud majd beszerezni.

Indulásának pontos dátumát nem tudta megmondani, mert attól függ, hogy a cég mikor szállítja le az említett utánfutót – útnak indulhat már a jövő hét végén, de azt tűnik valószínűbbnek, hogy a húsvét utáni hét közepén, tehát kb. április 8-án vagy 9-én startol el újabb útjára, ami alatt megint blogot fog vezetni.

Kobra az elmúlt néhány héten két díjat is kapott: a Príma Rádió hallgatói őt választották a Legprímább Polgárnak, illetve a sportgálán is kitüntették.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."