Itthon » Civilek

Ismét beköltözik a falu a városba

Gyümölcsízek kavalkádja vár a szeptember 21–23-i hétvégén a Civitas Alapítvány szervezte IV. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválon.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Látványnak sem utolshow. És ennyi szóvicc legyen elég is mára. Fotó: Pál Edit Éva/archív

Felbőgnek a Trabantok

Csütörtökön megérkeztek, szombaton fel is vonulnak a...
ejszakaitura

Szent Iván-éji túra a Hargitára

Sötétben túrázhatsz és megnézheted a napfelkeltét az...
fotó: Kacsó Péter

Környezetvédelmi Világnap a Református Kollégiumban

Kupakot gyűjtöttek, majd megalkották belőle a Földet....

Gyümölcsfesztivál
Negyedszerre is Gyümölcsfesztivált szerveznek
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. augusztus 09., 12:45
0 hozzászólás. 

Egy hétvégére ismét beköltözik a Falu a Városba, hogy elhozza az év folyamán megtermett gyümölcsökből készült otthoni ízeket és megossza a látogatókkal az éléskamra színes és ínycsiklandozó finomságait. A résztvevő 18 faluközösség asszonyai a szárazság ellenére is tették a dolgukat és gondoskodtak arról, hogy ismét gazdagon terített asztalokkal fogadják az érdeklődőket.

„Az évente megismétlődő közös ünneplés és együttlét minden alkalommal valami mást sugall nekünk. Kezdetekben talán a régi ízek világát elevenítette föl, aztán a helyi gyümölcsök fogyasztása került előtérbe a messzi idegenből ideszállítottakkal szemben. Az idei fesztivál jó alkalom arra, hogy tudatosodjon bennünk, az élelmet nem lehet csak áruként kezelni. Hogy a mindennapi kenyérre való nem ipari vagy kereskedelmi cikk, hanem életterünk szerves része. Azért döntünk a helyi termékek mellett, mert tudjuk, hogy ezzel nemcsak helyi munkaerőt mozgósítunk, hanem elismerjük és felértékeljük a kétkezi munka becsületét, ápoljuk és rendben tartjuk környezetünket, gondját viseljük a fáknak, cserjéknek és támogatjuk a kisléptékű gazdaságok fennmaradását" – írják a szervezők.

sajtóközlemény0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."