Itthon » Arcok

A város arcai: Még jó, hogy ez is van

Korábban Kadicsfalván egy lakatosműhelyben dolgozott nyolc évig, majd jelentkezett más helyekre is a városban, de nem járt sikerrel.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
elviraneni02

A város arcai: Csak másnap kell veszekedni!

Nagy humorista Elvira néni, csak próbálja titkolni....
fotó: retrobooth

Hölgyet vagy urat keresünk tartós kapcsolat céljából

Szerkesztőség keres hölgyet vagy urat kellemes és...
BalintArtur01

Hosszan szűnni nem akaró taps

Bálint Arthur ha nem filmes lenne, akkor zenélne. És nem...

budvar 17
Fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2017. augusztus 10., 14:50
0 hozzászólás. 

Tóti Mónikával a Budvár negyedben találkoztunk. A városrész egyetlen kocsmájában délutánonként kiszolgál. Elmesélt egy részt az életéből:

Itt nehezebb. Ha az emberek isznak, akkor bolondok. Ha adok hitelbe, az a baj, ha nem, akkor az. Amikor részegek, akkor finnyáskodnak. Én még egy takarítást is elvállalnék. De nincs lehetőség, s muszáj itt dolgozzak. Még jó, hogy ez is van.

Sokszor ki volt írva, hogy keresnek munkatársat, adtam le kérést, önéletrajzot, mindig azt mondták, hogy fognak értesíteni. De sehol semmi. A kezem miatt. Volt egy balesetem. Csíkba jártam iskolába, Taplocán. S közben dolgoztam is, 16 éves voltam, kilöktek a vonatból. Levágta a vonat két ujjamat. Nem emlékeztem semmire, egy hónapig kómában voltam. 11 éves voltam, mikor kezdtem az első osztályt.

Csíkban sokkal jobb volt, a népek barátságosabbak voltak, de csak négy osztályt tudtam járni, s akkor hazajöttem, s folytattam itthon estiben nyolc osztályig. A szüleim el voltak válva, anyám nem volt velem, Vásárhelyt volt, én a nagyszüleimnél laktam, mamám 86 éves volt, mikor meghalt. Aztán anyám jött, s elhozott.

Apum is vonatbalesetben halt meg. Édesanyámmal ideköltöztünk, most ő is itt van. A Május 1-be dolgozott 26 évet, aztán apámmal nem egyeztek, mindig verte, s elment ezért."

Ebben a sorozatban olyan emberek történeteit szeretnénk megmutatni, akik ebben a városban élnek, Székelyudvarhely utcáin, parkjaiban, épületeiben jönnek-mennek vagy megállnak. Az ötletet a Humans of New York című fotóblog adta.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."