Itthon » Arcok

A város arcai: Nappal nem is aluszunk!

A Kiskövedben reggelente több helyen is árulják a házi tejet. Az egyik ilyen csomóponton Vera néni és Árpi bácsi békés konkurenciában dolgoznak.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
magda

Szebb volt Tusnád az én időmben

Magdika néni nem fesztiválozni jött, de neki is biztos...
magyari-hunor

Az égben járó fotós

Repülőből nézi és fotózza a tájat, otthon egy saját...
szaszzoltan

Soha nem szerettem a győztes csapatban játszani

Szász Zoltán tanár úr 37 éve tanítja a fizikát az...

Vera neni
Régebb respektáltuk egymást. Fotó: Simó Veronika
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2017. május 19., 13:16
0 hozzászólás. 

Mindenki árulja a magáét. Nem is a magunkét, a tehenekét. Én innen a szomszéd utcából hozom a tejet, két tehenünk van. Minden nap eladok úgy 10-12 flakonnal.

A szénát is mi csináljuk. Hát ki csinálja? A szomszédok nem csinálják nekünk. Járunk a mezőre, de most nem olyan veszélyes, vannak gépezetek, azzal dolgozunk. S a házi tej jobb, mint a bolti. Ami nem kel el, abból tehéntúrót csinálok, vagy odaadom az állatoknak.

Nyugdíjas vagyok. Azelőtt 32 évig dolgoztam a sportcsarnok kantinjában. Nem voltam olyan, hogy ne szeressem a munkát.

Van egy fiam, két unokám. Az egyik Angliában tanít 1-4 osztályt, a másik itthon van, a legény. A férjem meghalt már tíz éve, így én, s a fiam dolgozunk a mezőn. Kell dolgozzunk, sok föld van. Hát aztán nappal nem is aluszunk. Tíz óráig maradok, s aztán megyek haza. Egy-kettő van már csak eladó, de azért is itt kell ülni sokszor tízig.

A fiatalkoromról? Már úgy elfelejtettem. Hát szebb volt, mint most. Mert respektáltuk egymást fiatalokul is. Nem úgy volt, hogy azt se tudja ki az, s már azt mondja neki: szia. Ezelőtt magáztuk a legényeket is. De most már egyet gondolnak, már szia. Meg se esküsznek, csak állnak össze, mint a bihal a járomba. Most más világ van.

Ebben a sorozatban olyan emberek történeteit szeretnénk megmutatni, akik ebben a városban élnek, Székelyudvarhely utcáin, parkjaiban, épületeiben jönnek-mennek vagy megállnak. Az ötletet a Humans of New York című fotóblog adta.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."