Itthon » Arcok

A város arcai: azután tanultam meg magyarul

Semmi különös, csak emberek az utcáról, történetek a városból, ahol élsz.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
szikszaierno02

Indulás haza, a választott életembe

Újrakezdte az életét 38 évesen, hazaköltözött...
biharilorant01

A fásultságban semmire nincs igény

De meg lehet teremteni. Bihari Lóránttal, vagyis Kukával...
elviraneni02

A város arcai: Csak másnap kell veszekedni!

Nagy humorista Elvira néni, csak próbálja titkolni....

MocanuRomica
A szerző fotója
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2017. március 31., 13:05
0 hozzászólás. 

Ebben a sorozatban olyan emberek történeteit szeretnénk megmutatni, akik ebben a városban élnek, Székelyudvarhely utcáin, parkjaiban, épületeiben jönnek-mennek vagy megállnak. Az ötletet a Humans of New York című fotóblog adta.

Szerda délelőtt a Bethlen-negyedi park egyik padján Mocanu Romică nyugalmazott rendőr mesélt, amíg egy barátját várta és élvezte a jó időt:

 

Betegnyugdíjas vagyok a veséim és a lábam miatt 6-7 éve. Azelőtt az udvarhelyi rendőrségnél dolgoztam, mint helyettes vezető, ötször voltam a megye legjobb rendőre. 25 éve helyeztek ide, magyar a feleségem, három gyerekem van.

A feleségemet a Tábor-negyedben ismertem meg, amikor megnyílt ott egy vendéglő. Akkor nem tudtam magyarul, azután tanultam meg.

Amíg rendőrként dolgoztam, sokat kommunikáltam a sajtóval, újságban, televízióban is szerepeltem. Nagyon nehéz volt, kicsi a város, nagy a korrupció, sok problémával találkoztam.

Egyszer letartóztattam a lakásmaffia kapcsán embereket, 24 óra őrizet után az ügyész elengedte, mert azt mondta, nem jelentenek veszélyt a közösségre nézve. Sok a munkanélküli fiatal, és ebből adódnak problémák.

Betörnek lakásokba, garázsokból lopnak, bicikliket, drogkereskedelem is zajlik. A rendőrség dolgozik, ahogy tud, de sok tapasztalt rendőr nyugdíjba ment, és a fiatalok sem akarnak ide jönni. Sok időbe telik, amíg kiképeznek egy rendőrt. És a fizetés is alacsony, ezért jelenik meg a korrupció. Ezért is sztrájkoltak most.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."