Itthon » Ifjúság

Legendás karnevált rendeznek

Nem csak hatalmas fejű ördögök és székelyek, harci bemutató és minden is lesz.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ujraelesztes 01

Élet és halál kérdése lehet

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács...
gerebentanctabor

A gimisek már készülnek

A diákok már elkezdtek gyúrni az iskolakezdésre, ezen a...
Györffy Lilla: Soha nem voltam a legjobb tanuló

Utolsó éjjel senki nem tud aludni

Györffy Lilla kapta a legnagyobb jegyet a...

LegendariumKarneval
Az első Legenadárium Karnevál, fotó: Barcsa István
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. május 15., 10:02
0 hozzászólás. 

Tízéves születésnapját tölti a Székelyföldi Legendárium, ennek alkalomból június 2-án, szombaton megrendezik a Kárpát-medencei szintű Legendárium Karnevált, amelyre Székelyföldről és a határon túlról mintegy 450 színjátszó gyerek érkezik.

A Székelytámadt vár immár második alkalommal ad helyet az egész napos rendezvénynek, amelyre ezúttal 25 településről 27 csapat jelentkezett, térségük mondáinak, legendáinak színpadi adaptációjával. Az idei Legendárium Karnevál színjátszó találkozóján főként Udvarhely-, Csík-, Maros- és Háromszék, illetve Erdővidék általános iskolás diákjai lépnek fel, de a vajdasági Csantavérről és a kárpátaljai Gátról is érkeznek diákcsoportok. A színjátszó találkozó legügyesebb csapatainak jutalma a tavalyihoz hasonlóan egy budapesti kirándulás lesz.

Az előadások között a vár színpadán az Arany Griff Rend hadi bemutatóját, valamint az Evilági együttes koncertjét kísérhetik figyelemmel a résztvevők. Ezen kívül több programmal is készülnek a kicsik szórakoztatására: lesz arcfestés, heraldika és címerrajzolás, illetve meg lehet csodálni az Arany Griff Rend középkori harci sátrát, ki lehet próbálni a különféle hadi- és büntetőeszközök rekonstrukcióit, fegyvereket, harci öltözeteket.

Délután hat órakor jelmezes felvonulás kezdődik Székelyudvarhely központjában. A rendezvényre a belépés ingyenes.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."