Itthon » Ifjúság

Taroltak az udvarhelyi diákok Kolozsváron

Sikerszériájuk van a közgazdaságtan terén kiemelkedő gimis diákoknak: zsinórban a harmadik erdélyi szintű vetélkedőt nyerték meg a múlt hétvégén.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
OBtekverseny01

Nézd meg az OB tökfejeit!

Mi is megmutatunk közülük néhányat, de ha bemész a...
Ors07

Az egész főváros szája tátva maradt Örs láttán

Egy évet töltött el az országban, ahol lenézik a...
Kadics01

Kadicsfalván nem lehet megöregedni

A míves gyerekek sokadalma rovásul ír és üzenőfalat...

vetelkedo gimi
Újabb vetélkedőt nyertek meg a gimis diákok
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. március 14., 16:13
0 hozzászólás. 

Három udvarhelyi iskola diákjai is bekerültek a legjobb nyolcba a hétvégén Kolozsváron megtartott Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyén. A KÜTV döntőjébe összesen tizenhat három fős erdélyi csapat került be, akik két online fordulón jutottak tovább.

Udvarhelyi invázió a döntőn

Az erdélyi szintű középiskolás vetélkedőt immár nyolcadik alkalommal szervezte meg a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete, valamint a Pro Oeconomica Egyesület.

A megmérettetést a március 11-13. között megrendezett Kolozsvári Esettanulmány Napok során tartották meg, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának székhelyén.

A verseny első két fordulóján a diákcsapatoknak egy piackutatási problémával kellett megbirkózniuk, a döntő fordulón pedig egy komplexebb vállalati szituációra kellett gyakorlatias megoldásokat javasolniuk. Mindezt úgy, hogy a megoldásokat a világtól elszigetelve dolgozták ki, majd másnap bemutatták azt a szakmai zsűrinek.

Az idei verseny döntőjébe Udvarhelyről a Tamási Áron Gimnázium, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium, valamint a Benedek Elek Pedagógiai Líceum csapata jutott be. Előbbi kettő tavaly is a díjazottak között volt.

Zsinórban a harmadik fődíj

Az első helyet, akárcsak a tavaly, idén is a Tamási Áron Gimnázium csapata érdemelte ki. A Hattrick nevű formációt Kelemen Kincső, Sata Bálint és Pál Tamás alkotta, őket Dimén-Varga László tanár készítette fel a megmérettetésre.

A pedagógus rendkívül elégedett azzal, hogy diákjainak zsinórban a harmadik erdélyi döntőt sikerül megnyerniük: korábban a 2015-ös KÜTV és a 2016-os Pénzidomár első helyén végeztek.

Fájlalja viszont, hogy a pénzügyi és gazdasági versenyek győzteseire nem figyelnek fel a helyi és megyei mecénások, vállalkozók, pedig úgy érzi, egy jó menedzserre, közgazdászra, pénzügyi szakemberre legalább akkora szükség van régiónkban, mint egy elméleti fizikusra vagy matematikus kutatóra.

A többi udvarhelyi csapat is sikerrel zárta a versenyt: a pedás Tres Rt. (Sebestyén Tamás, Vass István és Sándor Krisztián, Lukács István tanár felkészítésével), valamint a refis REko csapat (Gagiu Krisztina Beáta, Szigyártó Sára és Szabó Attila, Lőrincz Edit felkészítésével) dicséretben részesült.

A díjazott csapatok tagjai pluszpontot kapnak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karára történő felvételi során.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."