Itthon » Gazdaság

Kitüntették a Lámpás programot

Magyar Termék Nagydíjjal jutalmazták Budapesten a székelyudvarhelyi gyökerű Lámpás programot.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ongyilkossagikiserlet1

Nemcsak a baleseteknél kellett helyt állniuk a mentősöknek

A halálos balesetek mellett öngyilkossági...
gyumolcsfak2

Vállalkozni igenis jó!

Pláne, ha 25 éve annak, hogy egy szövetségbe is...
biznisszvitamin2017oktobere08ufo

Erre számíts, ha a bankba mész pénzt kérni

Nem árt, ha a vállalkozónak csillog a szeme, amikor...

A Lampas program csapata. Fotó: REGA Egyesület
A Lampas program csapata. Fotó: REGA Egyesület
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. szeptember 09., 08:58
0 hozzászólás. 

Egy székelyudvarhelyi szellemi termék, a Lámpás program is kiérdemelte a rangos Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy használati jogát a budapesti Országház felsőházi termében megtartott 19. Magyar Termék Nagydíj átadó ünnepségén.

A Lámpás-programot három éve indította útjára egy öttagú csapat. Az ötletgazda Ambrus Tibor főiskolai tanár, nemzetközi tréner. A programot jelenleg a REGA Egyesület működteti, a csapat tagja ennek elnöke, dr. Geréb László is. A program szövetkezeti projektjét Tankó László koordinálja, a csapat tagja továbbá dr. Ilyés Ferenc, a MÜTF Oktatási Központ igazgatója, valamint Demeter Sándor Lóránd székelyderzsi unitárius lelkész.

A Lámpás program a rangos díjat a székelyföldi mezőgazdaság modernizálásáról szóló koncepciójáért kapta: az elképzelés szerint a mezőgazdasági fejlesztést a multik helyett a székely gazdák szövetkezeteire kell bízni. A szövetkezeteket a közösségek és a közbirtokosságok tőkéjéből hozzák létre, ezek a székely közösségek tulajdonában maradnak.

A program össze is fogja a szövetkezeteket, a Székelyföldi Szövetkezetek Ernyőszervezete kötelékébe. Ezáltal a szövetkezetek eleget tudnak tenni a méretgazdálkodási elvárásoknak, egységesen tudnak fellépni mind a beszerzési, mind az értékesítési piacon, ugyanakkor az ernyőszervezet egy minőségbiztosítást is jelent számukra – áll a Lámpás program közleményében.

Már négy szövetkezet fejezte ki társulási szándékát egy ilyen ernyőszervezetbe: a székelykeresztúri, a csíkszépvízi, a kézdivásárhelyi, valamint a sepsiszentgyörgyi tejszövetkezet.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."