Itthon » Gazdaság

Tejköcsögöt kapnak a termelők

Az egész hétvége a tej körül forog majd. Egy európai hírnevű kutató legújabb eredményeit is bemutatja Székelyudvarhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
dezsicsaba01

Nem fenékig tejfel az ügynökélet

Kertészmérnöknek tanult, de könnyen belerázódott a...
lefestettekamagyarszoptatosfeliratot01ufo

Lefestették a magyarszoptatós feliratot

Köszönjük, Lidl!
csirkepiac09

Menj a piacra, ha meg akarsz tollasodni

Ha már tyúk sincs az udvaron, az a végső stádium. A...

Ferenczy Sinka
Ferenczy Ferenc és Sinka Arnold, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. március 31., 14:57
0 hozzászólás. 

"Galaktikus tejkonferenciát" szerveznek április 8-9-én Székelyudvarhelyen. Az eseményt második alkalommal rendezik meg: a Farkaslakán tartott Galacticus I. Tejhigiéniai, Tejminőségügyi és Tejvizsgálati Világkongresszus óta öt év telt el.

Dr. Ferenczy Ferenc nyugalmazott főállatorvos, a konferencia menedzsere megemlítette, hogy annak idejénMakovecz Imre is felkarolta a rendezvényt, ugyanis ő tervezte az azóta is megőrzött székely-kapuval és szürkemarhával ellátott logót.

„Sikerült egy elég komoly előadói gárdát összeverbuválni" – mondta el dr. Ferenczy Ferenc. Az előadók közül iemelte az európai hírnévvel rendelkező, a bécsi Állatorvosi Egyetem Genetikai Intézetében tevékenykedő Gottfried Brem professzort, aki bizonyos rákos megbetegedések tejtermékekkel való gyógyítását kutatja. A professzor kutatásának legújabb eredményeit mutatja be Székelyudvarhelyen. Rajta kívül számos szaktekintély érkezik Magyarországról, de a Hargita megyei előadók számára is lehetőséget biztosítanak.

A konferenciának a Székelyföldi Filharmónia koncertterme ad otthont, ahol két-háromszáz személyt is le tudnak majd ültetni, valamint az előtérben lehetőség lesz a kóstolással egybekötött termékversenyt megrendezni. „Ide meghívtuk Hargita megye összes iparszerű feldolgozóját" – mondta el dr. Ferenczy, és hozzátette, hogy a kézműves termékek felvonultatására is adnak lehetőséget. A zsűri helyett az eseményen résztvevők kóstolással döntenek a legjobb termékekről.

A nyugdíjazott állatorvostól azt is megtudtuk, hogy idén is elkészült az esemény hagyományos kabalája, a tejköcsög, amelyet a kiállításon résztvevőknek és előadóknak emléktárgyként adnak át.

A 8 órától regisztrációval kezdődőkonferenciára a belépési díj ingyenes és minden érdeklődőt szívesen látnak. Részletes programot a caritas-ab weboldalán olvashatunk.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."