Itthon » Gazdaság

Tejköcsögöt kapnak a termelők

Az egész hétvége a tej körül forog majd. Egy európai hírnevű kutató legújabb eredményeit is bemutatja Székelyudvarhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: Gál Előd

Az a legolcsóbb energia, amit nem fogyasztunk el

Mire figyelj, ha energiaszolgáltatót váltanál? – az...
mehek

Méhészek beszélgetnek a költséghatékonyságról

A téma nemcsak a méz lesz, hanem a méhek pusztulása és...
biznisz-valentin06

Találd meg az igazit!

Összekeverni a munkát a szerelemmel? A lehető legjobb...

Ferenczy Sinka
Ferenczy Ferenc és Sinka Arnold, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. március 31., 14:57
0 hozzászólás. 

"Galaktikus tejkonferenciát" szerveznek április 8-9-én Székelyudvarhelyen. Az eseményt második alkalommal rendezik meg: a Farkaslakán tartott Galacticus I. Tejhigiéniai, Tejminőségügyi és Tejvizsgálati Világkongresszus óta öt év telt el.

Dr. Ferenczy Ferenc nyugalmazott főállatorvos, a konferencia menedzsere megemlítette, hogy annak idejénMakovecz Imre is felkarolta a rendezvényt, ugyanis ő tervezte az azóta is megőrzött székely-kapuval és szürkemarhával ellátott logót.

„Sikerült egy elég komoly előadói gárdát összeverbuválni" – mondta el dr. Ferenczy Ferenc. Az előadók közül iemelte az európai hírnévvel rendelkező, a bécsi Állatorvosi Egyetem Genetikai Intézetében tevékenykedő Gottfried Brem professzort, aki bizonyos rákos megbetegedések tejtermékekkel való gyógyítását kutatja. A professzor kutatásának legújabb eredményeit mutatja be Székelyudvarhelyen. Rajta kívül számos szaktekintély érkezik Magyarországról, de a Hargita megyei előadók számára is lehetőséget biztosítanak.

A konferenciának a Székelyföldi Filharmónia koncertterme ad otthont, ahol két-háromszáz személyt is le tudnak majd ültetni, valamint az előtérben lehetőség lesz a kóstolással egybekötött termékversenyt megrendezni. „Ide meghívtuk Hargita megye összes iparszerű feldolgozóját" – mondta el dr. Ferenczy, és hozzátette, hogy a kézműves termékek felvonultatására is adnak lehetőséget. A zsűri helyett az eseményen résztvevők kóstolással döntenek a legjobb termékekről.

A nyugdíjazott állatorvostól azt is megtudtuk, hogy idén is elkészült az esemény hagyományos kabalája, a tejköcsög, amelyet a kiállításon résztvevőknek és előadóknak emléktárgyként adnak át.

A 8 órától regisztrációval kezdődőkonferenciára a belépési díj ingyenes és minden érdeklődőt szívesen látnak. Részletes programot a caritas-ab weboldalán olvashatunk.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."