Országos » Gazdaság

Elfogadta a parlament az idei költségvetést

Megszavazta a parlament kedden a 2017-es állami költségvetést, a kormány 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
sertespestis

Ki a hibás a sertéspestis miatt?

Vizsgálatot indított a legfőbb ügyészség: azt...
vioricadancila2

Elvették a titkosszolgálatok pénzét: kell a bérekre

  Az elnök ellenkezett, de elfogadták szerdán az...
turista

Kevés magyar turista járt nálunk

A legtöbb külföldi turista Németországból,...

fizetes
Elfogadták az idei költségvetést.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2017. február 08., 13:11
0 hozzászólás. 

A büdzsé elfogadása mellett 208-an voksoltak, 105-en ellene. A kormány 2,98 százalékos államháztartási hiánnyal, és 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol. A kabinet becslése szerint a román bruttó hazai termék (GDP) értéke eléri idén a 815,195 milliárd lejt, az infláció mértéke pedig 1,4 százalék lesz idén.

A kormány szerint ebben az évben 4,3 százalékkal nő a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,3 százalékra mérséklődik.

A költségvetést kifogásoló ellenzéki pártok szerint túlméretezték a bevételeket, amelyek a kormány reményei szerint 15 százalékkal haladják meg a tavalyi szintet; illetve kételyeiket fejezték ki azzal kapcsolatban is, hogy a román gazdaság valóban 5,2 százalékkal fog nőni.

A várt gazdasági növekedést több elemző is túl optimistának nevezte, ők 3,4-4,3 százalék közötti GDP-bővülésre számítanak.

Az amerikai kereskedelmi kamara romániai kirendeltsége szerint a román kormány csak úgy teljesítheti a gazdasági növekedésre és a bevételek növelésére vonatkozó célkitűzését, ha maradéktalanul megvalósítja a közberuházási programokat, illetve, ha növeli és hatékonyabbá teszi az adóbehajtást. 0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."