Gazdaság » Pénz

Ők vezetik az inkubátorházat

Bemutatták az inkubátorház igazgatóját és jogtanácsosát. Két személynek sikerült eddig a versenyvizsgája.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...
fotó: Csáki Jenő

Elkelne még 900 lej havonta?

Akár évi 10 ezer lej támogatásban részesülhetsz, ha...
inkubatorhaz04

Lassan beköltöznek a villába

Ugyan még folyik az előválogatás, az első...

Szakács Paál István, Borbély Erika, Fancsali Kálmán, Puskás Katalin
Szakács Paál István, Borbély Erika, Fancsali Kálmán, Puskás Katalin
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. január 20., 14:18
0 hozzászólás. 

Február közepétől kezdhet hivatalosan dolgozni az a két személy, akik jelentkeztek az inkubátorháznál meghirdetett állásokra, és sikerült a versenyvizsgájuk.

Az inkubátorház ügyvezető igazgatója Szakács-Paál István lesz, a jogtanácsos pedig Borbély Erika jogász – jelentette be csütörtökön Fancsali Kálmán, az inkubátorházat működtető fejlesztési társulás vezetőtanácsának elnöke.

szakacspaalistvan

A 32 éves Szakács Paál-István közgazdaság alapszakon végzett, majd vállalati pénzügyekből mesterizett a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen. Tizenhárom évig élt Kolozsváron, két saját vállalkozása van. 2015-ben költözött vissza Székelyudvarhelyre.

Céljai közt szerepel, hogy az általa vezetett intézmény védett környezetet biztosítson az udvarhelyszéki mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, segítse beilleszkedésüket a helyi és regionális gazdaságba, lehetőséget adni arra, hogy egyenként, vagy akár közösen is hazai és uniós projektekben vehessenek részt. Az inkubátorház A kategóriás konferenciatermében akar nagyobb léptékű konferenciákat szervezni, ezen kívül mentor programot, és kapcsolatokat építene intézményi befektetőkkel, valamint ún. üzleti angyalokkal.

Az új ügyvezető törekszik a civil szervezekekkel, iskolákkal való parnteri kapcsolat létrehozására, és a vállalkozói forma népszerűsítésére Székelyudvarhelyen – mondta.

borbelyerika

A 33 éves Borbély Erika a BBTE jogi karán végzett, majd közigazgatásban dolgozott, főként ott szerzett tapasztalatot, az utóbbi években pedig a magánszférában is tevékenykedett.

Mint Fancsali és Puskás Katalin, a fejlesztési társulás tagjai közölték, eddig négy állást hirdettek meg, menedzserasszisztenst és gazdasági tanácsadót is felvettek volna, de nem sikerült az ezekre jelentkezőknek a versenyvizsgája. Hamarosan újból meghirdetik ezeket az állásokat, a megtalált két személy pedig addig is dolgozhat, első körben azon, hogy az inkubátorház épületének a közüzemi ellátottságát megoldja.

Az inkubátorház elindulását a megyei tanács munkatársa, Péli Levente tavaly ősszel november 15-ére tűzte ki, de azóta sem gyorsultak fel az intézmény körüli események.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."