Országos » Gazdaság

Okosodik az adózás

Szerdától már online is be lehet nyújtani az egységes adóbevallási nyilatkozatot az elektronikus formában elérhető okosnyomtatvány révén.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
apia

Ma van az utolsó nap

A gazdák kedden, május 15-ig nyújthatják be...
cfr

Tavaly kilenc évet késett a CFR

Pontosabban kilenc évnek megfelelő időt - összesen 4,53...
imf

Románia jobban teljesít

Módosította a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a román...

2
Az okosnyomtatvány kiszámolja a fizetendő összeget. A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. május 17., 15:02
0 hozzászólás. 

Az okosnyomtatvány az adóhivatal honlapján található, a Spaţiul Privat Virtual menüpontnál, a letöltéshez a Descărcare declaraţii-ra kell kattintani.

A pénzügyminisztérium minden adófizetőnek postán küldött személyre szabott levelet, amely minden adatot tartalmaz ahhoz, hogy a nyilatkozatot otthonról is el lehessen küldeni, és egy sor dokumentumot is be lehet küldeni, illetve ki lehet kérni online. Az okosnyilatkozat automatikusan kiszámolja a befizetendő adó összegét.

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter úgy nyilatkozott: szeretné csökkenteni az adózási bürokráciát, és bátorítani az áttérést a papírról az elektronikus formára.

Az az adófizető, aki 2018. július 15-éig benyújtja az egységes nyilatkozatot, és 2019. március 15-éig kifizeti a teljes adóösszeget, 5%-os kedvezményben részesül. Amennyiben már 2018. december 15-éig kifizeti azt, további 5%-os adókedvezményt kap.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."