Országos » Gazdaság

Okosodik az adózás

Szerdától már online is be lehet nyújtani az egységes adóbevallási nyilatkozatot az elektronikus formában elérhető okosnyomtatvány révén.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
pityoka

Drága lesz idén a pityóka

A kedvezőtlen időjárás miatt az előző évekhez...
teodorovici

A pénzügyminiszter szerint vízfejű az adminisztráció

Eugen Teodorovici szerint ha holnaptól az állami...
bmw

A BMW a magyarokat választotta

A BMW úgy döntött, Debrecenben épít gyárat...

2
Az okosnyomtatvány kiszámolja a fizetendő összeget. A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. május 17., 15:02
0 hozzászólás. 

Az okosnyomtatvány az adóhivatal honlapján található, a Spaţiul Privat Virtual menüpontnál, a letöltéshez a Descărcare declaraţii-ra kell kattintani.

A pénzügyminisztérium minden adófizetőnek postán küldött személyre szabott levelet, amely minden adatot tartalmaz ahhoz, hogy a nyilatkozatot otthonról is el lehessen küldeni, és egy sor dokumentumot is be lehet küldeni, illetve ki lehet kérni online. Az okosnyilatkozat automatikusan kiszámolja a befizetendő adó összegét.

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter úgy nyilatkozott: szeretné csökkenteni az adózási bürokráciát, és bátorítani az áttérést a papírról az elektronikus formára.

Az az adófizető, aki 2018. július 15-éig benyújtja az egységes nyilatkozatot, és 2019. március 15-éig kifizeti a teljes adóösszeget, 5%-os kedvezményben részesül. Amennyiben már 2018. december 15-éig kifizeti azt, további 5%-os adókedvezményt kap.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."