Országos » Gazdaság

Mit nyomnak ide nekünk a multik?

Az Európai Unió keleti országaiban való gyengébb minőségű termékek értékesítése Románia határainál megáll – ezt a miniszter mondta.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
pityoka

Drága lesz idén a pityóka

A kedvezőtlen időjárás miatt az előző évekhez...
teodorovici

A pénzügyminiszter szerint vízfejű az adminisztráció

Eugen Teodorovici szerint ha holnaptól az állami...
bmw

A BMW a magyarokat választotta

A BMW úgy döntött, Debrecenben épít gyárat...

aruhaz
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. február 27., 15:27
0 hozzászólás. 

Mégpedig a mezőgazdasági. Petre Daea elmondta, a szaktárca az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság és az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársaiból álló bizottság szombaton ült össze, ennek a testületnek a feladata kideríteni, hogy van-e példa Romániában is arra, hogy hogy a nemzetközi cégek eltérő összetételű és minőségű élelmiszertermékekkel látják el nyugat- illetve kelet-európai üzleteiket. Ezt eddig Magyarország, Csehország és Szlovákia jelezte. Ha kiderül, hogy van alapja, azonnal fel fognak lépni a kereskedelmi egységek ellen, annak érdekében, hogy az élelmiszerek minőségénél használt kettős mérce megszűnjön.

A külföldi gyártók Romániában árusított termékei a hazai piacra készültek, ezek árát pedig elfogadták a fogyasztók – ezt mondta a Romalimenta érdekvédelmi szervezet elnöke, Sorin Minea, aki szerint a hazai vásárlók zöme az olcsó termékeket keresi, de tisztában kell lenniük azzal, hogy ezt úgy fordítják le, hogy gyengébb minőségű. Szerinte ha a fogyasztók nem keresnék az olcsó termékeket az áruházak polcain, nem lennének gyenge minőségű termékek sem.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."